Je zwangerschap is een bijzondere tijd. Er verandert veel in je lichaam, in je gedachten en in je hart. Een tijd waarin je kindje groeit, zich ontwikkelt, jouw stem gaat herkennen en waarin de relatie tussen jouw baby, jou en de omgeving begint. Je kunt dit nieuwe leven koesteren en liefhebben.

Het valt vaak nog niet mee om voor deze intense ervaringen tijd te maken. Daar is vertraging voor nodig. Mindful zwanger en baren kan je daar wellicht iets in leren zodat jullie 'een zachte landing maken bij de bevalling'. We doen dat met een kleine groep in 5 bijeenkomsten (incl. de film In Utero).

De training wordt gegeven op donderdagochtend van 10.00-11.30 u. Informeer wanneer je in kunt stromen.

Kosten voor de training € 50,00 pp

Heb je interesse maar is deze training niet haalbaar voor je laat het me weten. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4) plan ik een volgende training en houd ik, waar mogelijk, rekening met jouw voorkeur!

 

De training is bedoeld voor de zwangere. Als er behoefte is aan bijeenkomsten met partner kunnen daar aparte afspraken over gemaakt worden.

 

 

 

De training die ik geef bestaat uit 4 bijeenkomsten en het kijken van de film: In Utero. Tijdens de bijeenkomsten wisselen we ervaringen uit en doen meditaties die gebaseerd zijn op mindfulness en compassie. De meditaties krijg je via de mail toegestuurd zodat je ook thuis kunt oefenen.

We staan stil bij onze adem, bij ons lichaam, hoe om te gaan met pijn (want bevallen gaat pijn doen) en wat als de spanning oploopt. Zo ga je je stukje bij beetje voorbereiden op de bevalling.

Belangrijk, om goed terug te kijken op je bevalling, is dat jij je veilig kunt voelen, vertrouwen hebt in je eigen lichaam en dat je mee beslist wat er nodig is. Ook deze items komen terug in de bijeenkomsten.

 

Extra (aanmelden kan ook los van volgen training. Informeer naar de eerstvolgende datum).

- De film In Utero is een documentaire over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van je baby. Vanuit wetenschappelijk onderzoek wordt getoond welke consequenties deze ervaringen kunnen hebben op ontwikkelingen van mens en maatschappij. Heb je interesse dan kun je ook zonder de training te volgen deze film mee komen kijken.

Kosten € 5,00. (informeer naar de eerstvolgende datum)

- Geboorteplan maken, kosten€10,00.

Wat kan er allemaal in een geboorteplan staan? Je krijgt informatie, tips, verschillende gezichtspunten aangereikt en we staan stil bij bij dingen die je zelf in wilt brengen omdat die voor jou/jullie belangrijk zijn.